Benno Hellinga, directeur G.Hellinga BV

“Ik kijk met andere ogen naar mijn eigen organisatie”

Waarom heb je meegedaan aan de miniMaster voor ondernemers?
Benno Hellinga: “Ik wilde graag kennis opdoen, maar niet gedurende een lange periode mij committeren. De Coöperatie Fabriek biedt een bondig lespakket aan gedurende een korte periode. Dat paste in de planning. Er kwamen interessante onderwerpen aan bod die je bespreekt met collega-ondernemers uit de buurt. Een prima opzet.”

Wat heeft het je gebracht?
“Ik kijk met andere ogen naar mijn eigen organisatie. De inzichten van de andere deelnemers werken daarbij inspirerend op velerlei vlak. Je doet dit met elkaar. Het is verfrissend om te merken hoe anderen erin staan. Het is niet zo dat ik van de ene op de andere dag dingen anders ben gaan doen. Maar het heeft me wel ideeën opgeleverd.”

Zou je andere ondernemers aanbevelen mee te doen en, zo ja, waarom?
“Ja, omdat ze deskundige docenten inzetten en er echt sprake is van interactie met de medecursisten. Het niveau is in het algemeen goed te noemen en de miniMaster sluit prima aan op werkdag. Ik had daar eerst mijn twijfels bij. Zou het me moeite kosten om aan het eind van een drukke werkdag bij de les te blijven? Maar met deze docenten lukt dat uitstekend.”

[Foto: Albert Brunsting]