Dirk Schaffrath, general manager TCK Sports Group

“Je ziet je bedrijf op een hele andere manier”

Waarom heb je meegedaan de miniMaster Groothandel?

Na twintig jaar ondernemerschap loert aan de ene kant het gevaar van de automatische piloot en aan de andere kant wordt je gedreven door de “waan van de dag”. Natuurlijk is het goed om snel te kunnen inspelen op actuele problemen en ontwikkelingen, maar hierin schuilt het risiko om de lange termijn uit het oog te verliezen. De Rabobank MiniMaster opleiding volg je samen met een groep ondernemers die een vergelijkbaar type bedrijf voeren, in ons geval groothandel. In 8 sessies worden 8 verschillende thema’s, telkens onder leiding van een deskundige docent besproken. Hierdoor heb je de mogelijkheid om wat meer afstand te nemen en op een andere manier naar je bedrijf te kijken, inderdaad, de bekende helicopterview.

Wat heeft het jou gebracht?

Gelukkig kon ik tijdens de sessies regelmatig constateren, dat wij op de goede weg zijn. En toch zijn er bij elke bijeenkomst enkele dingen, en dat zijn soms maar heel kleine punten of nuances, waarbij toch weer de spreekwoordelijke gloeilamp boven je hoofd aangaat. “Ja, dat moeten wij ook zo gaan doen” of “Dat zou bij ons ook een zinvolle verbetering zijn”

Waarom zou je andere ondernemers aanbevelen mee te doen?

Spring in die helikopter, en ga samen met andere helikopterpiloten onder begeleiding van deskundige landvermeters en Google Maps specialisten boven je bedrijf vliegen. Je ziet je bedrijf dan op een heel andere manier.