Dunja Rost, eigenaar tandartspraktijk Dunja Rost te Kerkrade

“Ik word getriggerd op allerlei gebieden van de bedrijfsvoering”

Wat is je grootste uitdaging als tandarts?

Mijn bestaansrecht als solist te behouden en mijn werkfilosofie te handhaven ondanks de toenemende druk van verzekeraars. Ik zie mijn klanten als mens in zijn geheel en daar hoort tijd en aandacht bij. Ik wil niet worden gedwongen op de klok te kijken als ik vind dat er meer tijd nodig is voor een goede behandeling.

Waarom doe je mee aan de miniMaster Zorg?

Ik vond het eerlijk gezegd eerst helemaal niks. Ik heb tot dusver meestal vakinhoudelijke cursussen gevolgd. Cijfers en bedrijfsmanagement waren niet zo mijn ding. Maar om eens out-of-the box te denken heb ik me toch ingeschreven en leek de miniMaster een perfect platform om dat met andere deelnemers te doen.

Hoe is je ervaring na de eerste sessies?

Ontzettend prikkelend. Ik wordt getriggerd op allerlei gebieden van de bedrijfsvoering van de tandartspraktijk waar ik normaal niet bewust bij stil sta. De groep is ook heel aangenaam. Ik merk dat ik het ontzettend leuk vind met mensen uit andere beroepsgroepen zoals huisartsen, fysiotherapeuten en radiologen te sparren. De diversiteit van het gezelschap en de onderwerpen uit de miniMaster maken dat ik elke cursusavond met veel plezier naar de bank rijd.