Carl Siegert, eigenaar Carl Siegert Bakkers

“Het geeft me veel ‘aha’ momenten”

Rabobank Utrecht organiseert al jaren miniMasters voor haar relaties. Sommige deelnemers zijn zó geïnspireerd door de miniMaster dat zij een aantal jaar later besluiten om nog een keer mee te doen aan de ondernemers opleiding. Eén van hen is Carl Siegert, eigenaar van een gespecialiseerde biologische bakkerij voor de horeca.

Siegert: “Het meedoen aan de miniMaster heeft mij destijds heel veel opgeleverd. Ik ben geen man van boeken en theorieën maar werd door de miniMaster toch enorm geïnspireerd om verschillende managementboeken te gaan lezen. Ik heb vaak beslissingen genomen op basis van een onderbuikgevoel en nu kreeg ik de theoretische bevestiging dat deze beslissingen juist waren. Het houdt je geest scherp. Op dit moment ben ik bijvoorbeeld het boek van docent Alex Klein aan het lezen. Dat is heel leuk, geeft me veel ‘aha’ momenten” aldus Siegert.

<p?“Wat ook leuk is, is dat je met andere ondernemers in de klas zit. Het zijn gelijkgestemden. De avonden met veel interactie zijn dan ook de leukste. Er ontstaat een mooi netwerk. Ik heb bijvoorbeeld altijd contact gehouden met 1 van de ondernemers die ik tijdens de eerste miniMaster heb leren kennen. En we zaten ook dit keer weer naast elkaar in de schoolbanken. Aan de laatste miniMaster heb ik ook een leuk contact overgehouden; met een van de jongere deelnemers. Hij zit in een transitie met zijn bedrijf en ik denk nu af en toe met hem mee en geef hem tips. Dat is leuk om te doen en zo leer je ook weer van elkaar.”

“Binnenkort heb ik al mijn ‘jaargenoten’ bij mij op de zaak uitgenodigd. Het lijkt me interessant om wat meer te zien van elkaars bedrijven, dan krijg je nog meer feeling met wat de anderen doen. We zijn geen concurrenten van elkaar, dus dat kan makkelijk.

Meer weten over Carl Siegert Bakkers? Bekijk de Website Carl Siegert Bakkers
Wilt u meer weten over de miniMaster ondernemers opleiding? Neem dan contact op.