Sjaak Melissant, directeur Axxi Auto

directeur Axxi Auto

“Je wordt soms een beetje blind voor je eigen winkel”

Waarom heeft u meegedaan aan de Rabobank miniMaster voor Ondernemers?
“Ten eerste vind ik dat je nooit te oud bent om iets te leren. Als ondernemer zit je midden in de dagelijkse praktijk van je onderneming, maar ondertussen verandert alles snel. Ik vind het daarom goed om mijn kennis bij te spijkeren. Daarnaast leek het me een mooie gelegenheid om zakelijk de banden weer aan te halen met collega ondernemers.”

Wat heeft het u opgeleverd?
“Er hebben al transacties plaatsgevonden als gevolg van deze miniMaster. Daarnaast heb ik inderdaad mijn kennis weer opgefrist. Dat vind ik belangrijk, want je wordt soms een beetje blind voor je eigen winkel. Marketing vond ik een erg leuk onderdeel, net als Social Media, waar we als bedrijf al aardig wat mee doen. Met het vak Financieel Management heb ik zeker ook mijn voordeel gedaan. Ik ben nu eenmaal niet meer zelf dagelijks met de boekhouding bezig. Daar heb je als ondernemer je mensen voor – of je besteedt het uit. Juist daarom was het zinvol zelf ook weer de getallen op een rij te hebben. Overigens, los van de verschillende vakken was het ook lekker om te sparren met andere ondernemers.”

Zou u andere ondernemers aanbevelen mee te doen?
“Ja. Op dit moment volgt een collega van me de miniMaster voor Ondernemers. Die was ook al enthousiast over het vak Marketing.”