Symen van der Velde, algemeen directeur van Ter Heerdt – Kuikens en Hennen

“Ik heb ons ding er gelijk uitgepikt en we hebben er nog steeds veel plezier van”

Waarom heeft u meegedaan aan de Rabobank miniMaster voor Ondernemers?
“Een duidelijk voordeel was dat het huiswerkvrij was. Masterclasses voorbereiden lukt gewoonweg niet naast mijn dagelijkse verantwoordelijkheden. Maar dat was natuurlijk niet de reden. Ik werd tijdens een intakebijeenkomst getriggerd door het feit dat je tijdens de miniMaster veel van elkaars ervaringen leert, dat je spart met ondernemers.
Het uitgangspunt zou niet de theorie, maar de praktijk zijn. En dat bleek zo te zijn. We bespraken cases van mede-ondernemers en daar werd dan theorie bijgehaald. Dat was voor mij de belangrijkste overweging.”

Wat heeft het u opgeleverd?
“Dat is nog best leuk: niet alle avonden hebben evenveel gebracht en sommige onderwerpen hadden van mij ook niet gehoeven. Maar al op de eerste avond ontving ik informatie die ik op mijn eigen onderneming kon toepassen. Het betrof de Blue Ocean Strategy, een manier om strategie te bepalen die echt bij ons bedrijf leek te passen. Ik besprak het binnen ons MT, we gingen het gebruiken en het werkt.”

Zou u andere ondernemers aanbevelen mee te doen?
“Nou… Ja, ik denk het wel. Ook al heb ik enige kritiek op enkele van de trainingen. Toen was er namelijk geen interactie tussen de betreffende docent en de groep. Dat neemt overigens niet weg dat je in acht avonden enorm veel kennis aangereikt krijgt. Ik heb ons ding er gelijk uitgepikt en we hebben er nog steeds veel plezier van. Het is zeker interessant om deel te nemen en de prijs/kwaliteit-verhouding is in orde.”