De Verrekijker

Rabobank Nederland

Mw. drs. Nicole Scherer -Vermeulen

Nicole Scherer

Manager Sectormanagement bij Rabobank Nederland Corporate Clients

"De sectorgerichte miniMastersprogramma's ondersteunen de ondernemer bij het verbreden en verdiepen van zijn kennis binnen de dynamische setting van zijn eigen sector", aldus Nicole Scherer-Vermeulen. Zij is sinds 1 oktober jl. Manager Sectormanagement bij Rabobank Nederland Corporate Clients. Met haar team helpt ze ondernemers succesvol te zijn door inzicht te geven in marktontwikkelingen en actuele trends. De Rabobank wil voor DGA's en ondernemers een kennisbank zijn en het miniMasterprogramma is één van de manieren om daar praktisch invulling aan te geven. Scherer: "Ondernemers worden geprikkeld om scherper te kijken naar het eigen bedrijf en de wijze van sturing. Naast waardevolle kennis biedt het programma een netwerk van ondernemers. Het is echt een managementprogramma voor ondernemer én DGA, waardoor zij zich kunnen ontwikkelen en professionaliseren, samen met collega's uit de sector." Veel lokale Rabobanken bieden hun klanten een miniMasterprogramma aan. De bindende factor tussen de deelnemers is dan de eigen regio en het netwerk dichtbij. Een sterk punt vindt Scherer. Scherer: "De programma's die wij in aanvulling daarop aanbieden zijn specifiek gericht op één bepaalde sector, ze spelen in op de trends en uitdagingen die kenmerkend zijn voor de betreffende sector. Zo komen in de miniMaster Groothandel onderwerpen als 'supply chain', positionering in de keten en 'omnichannel’ nadrukkelijk aan de orde. Deelnemers vertegenwoordigen de breedte van de sector, waardoor er ook diversiteit binnen de groep is. Het programma biedt een mooie balans tussen verbreding van (strategische) kennis en tegelijkertijd hands on aan de slag kunnen met de verkregen inzichten. Het prikkelt de ondernemers om anders te kijken naar de dynamiek van het eigen bedrijf én die van de sector. Ze merken dat ze niet alleen staan: er ontstaat een landelijk netwerk, en de uitwisseling tussen de deelnemers, ook naast het programma, is een duidelijk winstpunt. We verbinden mensen, delen kennis en zo maken ze elkaar sterker. En dat is exact waar de Rabobank voor staat."

06-03-2015: Loskomen uit de waan van de dag. Hoe horeca & recreatie ondernemers werken aan persoonlijke en zakelijke groei.
Twintig horeca en recreatie ondernemers sloten op maandag 2 maart het Rabobank miniMaster programma Horeca en Recreatie feestelijk af. In vijf maanden zijn de ondernemers bijgespijkerd in acht belangrijke vakken waaronder strategie, financieel management, social media, creativiteit & innovatie en persoonlijk leiderschap.

Stilstaan is achteruitgang en dat geldt zeker voor de Horeca en Recreatie sector. De deelnemers hebben nieuwe business ideeën opgedaan, elkaar een spiegel voorgehouden en soms ook gewoon de bevestiging gekregen dat het goed gaat! Door terug te keren in de schoolbanken met gelijkgestemden kwamen de deelnemers los uit de waan van de dag. En dat werd zeer gewaardeerd.

Deze miniMaster is ontwikkeld door de Coöperatie Fabriek in samenwerking met de afdeling Sectormanagement van Rabobank Nederland. Ook geïnteresseerd om lokaal of regionaal een miniMaster te organiseren voor Horeca en Recreatie ondernemers? Neem dan contact met ons op om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw klanten.

27-10-2013: Nieuw programma: miniMaster partners van vermogende ondernemers
Op opdracht van en in samenwerking met Rabobank Nederland Private Banking en een aantal lokale Rabobanken hebben wij een nieuw programma ontwikkeld: de miniMaster voor partners van vermogende ondernemers. Partners van vermogende ondernemers staan samen voor interessante vraagstukken. Zoals het beheer van het vermogen, de financiële opvoeding van kinderen, het leveren van een maatschappelijke bijdrage en de bedrijfs- en vermogensoverdracht in de toekomst. Ook minder leuke vraagstukken komen in het leven langs. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de ondernemer of de partner er alleen voor komt te staan? Hoe zit het met de veiligheid van het gezin en de familie? Allemaal vraagstukken waarbij de partner van de ondernemer een belangrijke rol speelt, terwijl zij of hij zich daar dagelijks niet zo mee bezig houdt of van bewust is.

04-09-2013: miniMaster Groothandel start 16 september
Samen met Hans van Haaren, sectormanager Groothandel, hebben wij de miniMaster Groothandel ontwikkeld. Lees hier de aankondiging op de site van de Rabobank:

De miniMaster Groothandel is een uniek managementprogramma voor de CEO’s en CFO’s van de ‘grotere’ groothandels. Samen met collega’s uit uw sector gaat u aan de slag met thema’s in de groothandel. Lukt het de groothandel ‘als smeerolie van de economie’ om ook de andere sectoren naar succes te leiden? Bent u klaar voor deze uitdagingen in een dynamische markt? De Rabobank nodigt u van harte uit deel te nemen!

Samen kennis delen
In deze opleiding krijgt u nieuwe inzichten en ervaringen over de rol van de ondernemer in de groothandel. U leert omgaan met veranderingsprocessen, actuele vraagstukken en persoonlijke drijfveren. U doet dit samen met collega-ondernemers uit verschillende hoeken van de sector, die vaak voor dezelfde uitdagingen staan. Zo leert u van elkaar en u kunt de kennis direct aan de praktijk koppelen.

Programma
Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten van 18.00 tot 22.00 uur. Voor elk programmaonderdeel is er een docent met ruime praktijkervaring en affiniteit met de groothandel. Na elke bijeenkomst neemt u theorie, cases en netwerkopdrachten mee naar huis. De cursus wordten gegegeven bij Rabobank Nederland, Croeselaan 18, Utrecht.

HiBin
De branchorganisatie van de bouwmaterialen Hibin noemt de miniMaster Groothandel in haar nieuwsbrief. Het eerste programma is al volgeboekt dus wie nu nog reageert moet op de wachtlijst.