Corné van Hest

Docent Management voor Ondernemers

Corné van Hest is consultant en docent Management voor Ondernemers. Hij ontdekte tijdens zijn ICT-loopbaan als manager en directeur hoe je HRM resultaatgericht laat aansluiten op bedrijfsprocessen en organisatiedoelen. Door informatie, mensen en communicatie slim te koppelen lukte het hem een gezamenlijke ambitie te laten ontstaan en organisaties te vitaliseren.

Management voor Ondernemers gaat over de integratie van het ‘wat’, ‘hoe’ en ‘wij’. Het ‘wat’ betreft de concrete organisatiedoelen en de daarvan afgeleide medewerkersdoelen. Het ‘hoe’ draait om de manier waarop je medewerkers aanstuurt in relatie tot deze doelen. Daarbij is het uitgangspunt: ‘iedereen in zijn kracht’. Het ‘wij’ gaat om het samensmeden van de belangrijkste componenten binnen een bedrijf of organisatie. Juist in dat samengaan ontstaan organisatieresultaten.

Corné: “Succesvol ondernemerschap ontstaat door samenhang te brengen in de individuele ambities van mensen binnen een organisatie.” Corné combineert consultancy met een docentschap Management voor Ondernemers bij de Coöperatie Fabriek. Hier helpt hij mensen en organisaties te groeien door leerzame confrontaties tussen theorie en praktijk, levendige voorbeelden en inspirerende interactie.