Ed van de Vijver

Docent Governance en Bestuur

Ed van de Vijver is senior adviseur familiebedrijven bij de Adviesgroep Familiebedrijven van BDO Advisory en verbonden aan de internationale Familiebedrijven Adviesgroep van BDO Global. Naast advisering aan familiebedrijven over opvolging, communicatie en afstemming tussen familie- en bedrijfsverhoudingen, is hij mediator, gespecialiseerd in conflictbemiddeling binnen familiebedrijven.

Bovendien is hij als docent en academic director betrokken bij vele trainingen en cursussen binnen en buiten BDO en wordt gevraagd door in- en externe instanties voor presentaties en workshops. Over zijn vakgebied verschijnen ook regelmatig publicaties van zijn hand en geeft hij interviews. Ed is al meer dan 10 jaar lid van de Internationale vakorganisatie The Family Firm Institute, waar hij naast het verzorgen van presentaties ook mentor is van Familiebedrijven adviseurs in opleiding van verschillende nationaliteiten. Zelf is hij houder van de Advanced Certificate Family Business Advisory.

Naast een ruim 40-jarige advieservaring in het MKB komt Ed zelf ook uit een familiebedrijf. Door zijn ervaring met de overname van het bedrijf van zijn vader in de 80-er jaren, heeft Ed aan den levende lijve ervaren wat er speelt in familiebedrijven.