Rabobank Bollenstreek

Rabobank Bollenstreek stelt het gezamenlijke belang van mensen en gemeenschappen voorop. Vanuit betrokkenheid bij dat belang wil de Rabobank een stuwende en vernieuwende kracht zijn die bijdraagt aan een duurzame ontwikkeling van welvaart en welzijn. Dit doen wij door geld en middelen beschikbaar te stellen en netwerken in te zetten.

29-01-2015: Niet even babbelen op de businessclub, maar inhoudelijk actuele uitdagingen bespreken

Rabobank Bollenstreek over het miniMasterprogramma voor ondernemers:
Niet even babbelen op de businessclub, maar inhoudelijk actuele uitdagingen bespreken. En inspiratie vinden in elkaars ideeën en oplossingen. Dat kan op de miniMaster. Deze serie van acht à tien kennissessies voor ondernemers, onder leiding van bijzondere sprekers, is een initiatief van De Coöperatie Fabriek in opdracht van de Rabobank. Lokale banken kunnen hun klanten een miniMaster aanbieden die toegespitst is op hun regio.

Blijven ontwikkelen
Carl Smink, eigenaar van Ricoh Document Center Haaglanden, deed eind vorig jaar mee aan de miniMaster van Rabobank Bollenstreek. Zijn organisatie is één van de vestigingen van Ricoh Nederland, specialist op het gebied van documentenbeheer en printsystemen. ‘Ricoh is aan het veranderen’, vertelt Smink. ‘Zo verbreden we onze dienstverlening met oplossingen die samenwerken en informatie delen vergemakkelijken, of het nu digitaal is of in print. Daarin nemen we als single branded reseller een zelfstandige rol. We willen sneller werken en beter inspringen op vragen van onze klanten. Dat vraagt om ondernemerschap, iets waar ik me graag in blijf ontwikkelen. De miniMaster komt dan ook op het juiste moment. Ik loop met veel vragen rond waarop ik in deze sessies antwoord krijg.’

Geheugen opfrissen
De miniMaster is eigenlijk een managementprogramma voor ondernemers. In een aantal avondbijeenkomsten op het kantoor van de bank in Hillegom komen de volgende thema’s aan bod: creativiteit en innovatie, operatiemanagement, marketingmanagement, strategisch management, financieel management, management voor ondernemers, human resource management (HRM) en persoonlijk leiderschap.

‘De sessies die ik achter de rug heb vond ik erg interessant’, zegt Smink. ‘Met de sessie over HRM heb ik vooral weer even mijn geheugen opgefrist. Dat komt goed uit, want om te kunnen groeien ben ik van plan om de komende tijd extra personeel aan te nemen. Ook de sessie over financieel management kwam voor mij als geroepen. Ik ben dan ook erg blij dat mijn accountmanager mij op de miniMaster heeft gewezen.’

Een aandeel in elkaar
De Rabobank staat als coöperatieve bank midden in de samenleving. Het is voor ons vanzelfsprekend dat wij participeren in maatschappelijke initiatieven die bijdragen aan de economische vitaliteit van de gemeenschap. Dat doen we door klanten en partijen bij elkaar te brengen en door zelf actief deel te nemen aan initiatieven.

Bron: website Rabobank Bollenstreek

Bijlagen

  • miniMaster voor Ondernemers
    Deelnemers aan de miniMaster voor Ondernemers van Rabobank Bollenstreek luisteren aandachtig naar de docent en naar elkaar.