miniMaster Ondernemers

Ondernemers staan voor grote uitdagingen. Van het leveren van een onderscheidend en relevant aanbod aan hun klanten, en het boeien en binden van medewerkers, tot het maken van de juiste keuzes. Dat vraagt veel van hun zakelijk en persoonlijk leiderschap. Om hen daarin te ondersteunen, is er de miniMaster Ondernemers.

Dit programma is bedoeld voor de ondernemer die samen met collega-ondernemers zakelijk en persoonlijk wil groeien. Diverse thema’s worden behandeld vanuit de eigen context van de ondernemer. Tijdens de miniMaster vindt veel interactie plaats met de docenten en met de andere deelnemers over diverse ondernemersvraagstukken.

Programma
Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten (zie onder). Voor elk programmaonderdeel is er een docent met ruime praktijkervaring. Deelnemers aan de miniMaster nemen na iedere bijeenkomst een veelheid aan theorie, voorbeelden (cases) en netwerkcontacten mee naar huis.

Coöperatief bankieren
De miniMaster is een uitstekende manier om invulling te geven aan coöperatief bankieren en als Rabobank een verbindende rol te spelen in de lokale samenleving. Door dit onderwijsprogramma aan te bieden, verstevigt u niet alleen de band met uw klanten, maar stimuleert u tegelijk het ontstaan van nieuwe verbindingen en kruisbestuivingen.

Brochure

Programma

Voorbeeld programma onderdelen:

 1. Persoonlijk Leiderschap
 2. Financieel Management
 3. Marketing Management
 4. Strategisch Management
 5. Human Resource Management
 6. Alternatieve Financieringsvormen
 7. Creativiteit en Innovatie
 8. Management voor Ondernemers 

 

De details

 • 8 bijeenkomsten
 • Looptijd is 3 maanden
 • Max aantal deelnemers is 22
 • Advies eigen bijdrage is € 995,-

Referenties

""Ik ben heel enthousiast over het miniMasterprogramma voor Ondernemers. Het is leuk om op frequente basis zo'n groep klanten bij elkaar te brengen. Het is inspirerend om iets te faciliteren dat zo gewaardeerd wordt. Door met een dergelijke groep geregeld bijeen te komen, ontstaat een optimaal leerklimaat. Er is een bepaalde openheid mogelijk die in dagelijkse praktijk minder goed voorhanden is. "

Arjen Smallegange, manager MKB Rabobank Amersfoort e.o.

"De ervaringen en ambities van ondernemers inspireren ons en wij opereren graag in dit verlengstuk. Wij geloven in het concept van de miniMaster. De ondernemers kunnen invloed uitoefenen in wat ze leren en ervaren. Het is geen statische overdracht van kennis, maar een dynamisch programma met veel kwaliteit, flexibiliteit en interactie. "

Annemarie de Graaf, Specialist Financiële Logistiek bij Rabobank Drachten Friesland Oost

"Op alle fronten was er sprake van verbinding: met de klant, met de samenleving, onderling via de netwerken én met de toekomst door de lange termijn focus. Er is kennis gedeeld voor en met de klant en de relatie tussen de klant en de bank is versterkt. Het miniMasterprogramma heeft zijn meerwaarde geleverd"

Dorothé Lesaunier, salesmanager Bedrijven bij Rabobank Rotterdam

Andere programma's