Rabobank Peel, Maas en Leudal

Rabobank Peel, Maas en Leudal

Als coöperatieve bank geloven wij in de kracht van het collectief. Samen bereik je immers meer dan alleen. Samen met ú maken we het wonen, werken en leven in het hart van Limburg een stukje mooier.

09-11-2015: Tijd om terug te keren in de schoolbanken – miniMaster Ondernemers bij Rabobank Peel, Maas en Leudal
Waarom veel Rabobanken een miniMaster Ondernemers aan hun klanten aanbieden is evident; vanuit de coöperatieve identiteit van de bank zijn ‘kennis delen’ en ‘mensen verbinden’ belangrijke speerpunten. Het miniMaster programma biedt beide; het programma levert naast expertise en inzicht ook een bijzonder netwerk op voor de deelnemers.
Maar waarom kiezen ondernemers eigenlijk voor een miniMaster? Bij Rabobank Peel, Maas en Leudal is deze week een miniMaster Ondernemers van start gegaan. De Coöperatie Fabriek was aanwezig bij de kennismakingslunch waar 20 ondernemers voor het eerst met elkaar aan tafel zaten. Zij bleken verschillende redenen te hebben om mee te doen. “Ontwikkelingen gaan razendsnel en ik ben op zoek naar nieuwe, up to date kennis” vertelt een van de ondernemers. Een andere ondernemer geeft aan voor zijn medewerkers genoeg opleidingsplannen te hebben maar zelf al 15 jaar geen opleiding meer te hebben gevolgd. Tijd om terug te keren in de schoolbanken dus.
De ondernemers in deze groep komen uit verschillende branches zoals de bouw, horeca, industrie, Food & Agri en zorg. Daar zitten ook veel vakmensen tussen die zichzelf al doende het managen eigen hebben moeten maken. En juist op dat vlak is nog wel wat ruimte voor verbetering, weten ze. De komende 4 maanden zullen zij in 8 masterClasses bijgespijkerd worden in o.a. strategisch management, marketing management, financieel management en persoonlijk leiderschap. Een inspirerend programma dat de deelnemers met plezier in de schoolbanken zal doen terugkeren.
We wensen deze groep ondernemers veel persoonlijke en zakelijke groei toe! Ook interesse in een miniMaster? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

21-03-2016: 'Kennis én kennissen delen' – miniMaster Ondernemers in de Dichterbij van Rabobank Peel, Maas en Leudal
Als bank willen we bedrijven niet alleen financieren en hun betalingsverkeer regelen. We willen ook onze kennis én onze kennissen delen en zo meerwaarde voor de klant creëren. Daarom zijn we met de Minimaster voor ondernemers gestart. Op acht avonden gaan topdocenten met twintig van onze zakelijke relaties aan de slag. Marketing, financieel management, innovatie, personeelsmanagement, leiderschap, alles wat voor een ondernemer interessant is, komt aan bod’, vertelt Ronald Saak Senior accountmanager Grootzakelijke Relaties.
Accountmanager Groot Zakelijke Agrarische Bedrijven Wout Gommers: ’We waren verrast door de grote animo. De deelnemers wordt immers ook gevraagd een geldelijke bijdrage te leveren aan het programma. Nu hebben we een heel gevarieerd gezelschap. agrariërs, mensen uit de infrawereld, het vastgoed, retail en horeca, maar ook ondernemers met een productiebedrijf. Al die relaties leren elkaar nu kennen. Ze denken na over ambities, over concepten én ze krijgen tips waar ze mee aan de slag kunnen. Tijdens het marketingcollege kreeg iedereen feedback op zijn website. Daar heb je meteen wat aan.’ Ronald: ‘Het zijn niet alleen theoretische modellen. Je wordt steeds aan het denken gezet: Hoe doe ik het zelf? Ook voor Wout en mij is het heel interessant. Wij doen kennis op die ons helpt om de klant nog beter te begrijpen.’