“Als medicidesk moet je slim werken om je te onderscheiden”

Hoe krijg je Eerstelijnszorgverleners acht avonden terug in de schoolbanken?

Monique Creuwels, accountmanager Private Banking Rabobank Parkstad Limburg, zocht een manier om zich te onderscheiden van de concurrentie. Ze wilde een aantrekkelijk programma voor een doelgroep die niet makkelijk valt te verleiden. Lees verder hoe ze dat heeft aangepakt of ga direct naar het programma miniMaster Eerstelijnszorg.

Wat is jullie ambitie in de zorgsector?

Rabobank Parkstad Limburg zet zich in om de klanten te ontzorgen. Er gebeurt heel veel in de zorgsector. Verandering volgt op verandering voor de Eerstelijnszorgverleners.  Wij willen als bank zoveel mogelijk zorg wegnemen. Zowel privé als zakelijk. Daarmee versterken we de onderneming en de ondernemer.

Waarom biedt de bank een miniMaster Eerstelijnszorg aan?

Als lokale medicidesk zonder groot marketingbudget moet je slim werken om je te onderscheiden van de concurrentie. Het niet gemakkelijk om zorgverleners te interesseren voor activiteiten van de bank. Ze zijn kritisch en het aanbod is enorm. Daarom moet je iets unieks bieden en dat is voor ons de miniMaster Eerstelijnszorg. Het programma sluit ideaal aan bij onze wensen om de klanten met elkaar te verbinden en met nieuwe kennis te voorzien. Bovendien staat het programma los van onze financiële producten wat de toegang laagdrempelig maakt.

Wat is de ervaring met deze miniMaster tot nu toe?  

Overall zijn de reacties heel positief! Het onderdeel financieel management viel in positieve zin op. In de vooropleiding van de deelnemers kreeg dit nauwelijks aandacht, terwijl het een heel belangrijk onderdeel is van het ondernemerschap in de zorg.