Eerste miniMaster Groeiende Ondernemers groot succes

Twintig groeiende ondernemingen wist Rabobank ’s-Hertogenbosch bij elkaar te brengen voor een miniMaster Groeiende Ondernemers. “We hebben in ’s-Hertogenbosch een goede markt met startende ondernemers. Veel van deze ondernemers zijn klant bij onze bank. Wat ons opviel, is dat we als bank niet goed weten hoe het met onze startende klanten gaat. Maken ze echt die volgende stap naar een volwassen bedrijf of niet? Om daar achter te komen en om de binding met onze klanten te verbeteren, hebben we besloten om in de groep groeiende ondernemers te gaan investeren.” Aan het woord is Menno Lamers, manager MKB bij Rabobank ’s-Hertogenbosch.

Hoge waardering
De minimaster Groeiende Ondernemers is i.s.m. de Coöperatie Fabriek ontwikkeld om groeiende ondernemers te helpen koers te bepalen, trends te spotten en te zorgen voor financiële continuïteit en groei. In 4 maanden tijd komen vakgebieden als strategisch management, persoonlijk leiderschap en creativiteit & innovatie aan bod.
Dat er ook bij de snel groeiende ondernemers behoefte bestaat aan kennisuitwisseling en inspiratie, bleek wel uit de enthousiaste reacties na afloop. “Het waren inspirerende bijeenkomsten. De colleges sluiten aan op de dagelijkse vraagstukken en struikelblokken bij groeiende ondernemers” schrijft een van de deelnemers na afloop. De waardering voor de docenten bleek heel hoog, met name door de persoonlijke verhalen en de goede praktijkvoorbeelden die zij gebruiken in hun verhaal. En dat smaakt naar meer, geeft een andere deelnemer aan: “ik heb een aantekenblok vol met goede ideeën maar ik ga het morgen niet allemaal oppakken. Ik zou samen met de andere ondernemers nog wel een tandje dieper willen gaan.”

Primeur
Rabobank ’s-Hertogenbosch organiseerde al twee keer eerder een miniMaster Ondernemers, voor respectievelijk de GZ en MKB klanten. Om bij de groeiende ondernemers wederom voor een miniMaster te kiezen, lag gezien het succes van de vorige twee edities voor de hand. Rabobank ‘s –Hertogenbosch kreeg daarmee meteen een primeur: de ‘miniMaster Groeiende Ondernemers’ draaide nog niet eerder bij een andere lokale Rabobank. Lamers: “De groep was in eerste instantie wat aftastend maar gaandeweg ontstond er heel veel interactie. We hebben met deze miniMaster een mooie bijdrage kunnen leveren aan de groei van deze groep relatief jonge ondernemers. Dat is fantastisch. Onze doelen zijn meer dan bereikt.”