Waarom zijn ondernemers wel leergierig maar volgen ze geen opleiding?

Hoe lang is het geleden dat een gemiddelde ondernemer in de schoolbanken zat? Is het 1, 5, 10 of 20 jaar? De antwoorden van de ondernemers die een Rabobank miniMaster management opleiding volgden, variëren tussen de 1 en 40 jaar met een gemiddelde van 15 jaar!

Bijzonder als u bedenkt hoe uitdagend het voor de meeste DGA’s is om hun bedrijf succesvol aan te sturen. Zeker in de huidige economische zware omstandigheden. Alle vraagstukken, van strategie tot financiën tot personeelsbeleid komen op zijn of haar bordje terecht. Heb ik voldoende actuele kennis om de juiste beslissingen te kunnen nemen? Met die vraag lopen veel ondernemers rond, maar zetten het denken vaak niet om in actie.

De ondernemers die een miniMaster programma volgden, deden dat dat wel en vanwege verschillende redenen. Bijspijkeren van kennis wordt vaak genoemd, maar ook het leren van andere ondernemers. Sommige ondernemers lopen rond met specifieke vragen over marketing, financiën of personeelsbeleid. Bij anderen is een fusie, overname of een nieuwe zakenpartner de reden om deel te nemen. Wat de ondernemers met elkaar delen, is dat ze de keuze hebben gemaakt weer terug te keren in de schoolbanken. Ze steken in een periode van vier maanden acht volle avonden van hun kostbare tijd in persoonlijke en zakelijk ontwikkeling.

Waarom hebben ze zo lang gewacht om een management opleiding te volgen? Waarschijnlijk omdat een opleiding volgen voor ondernemers wel als belangrijk, maar zelden als urgent wordt ervaren. Er is altijd wel iets wat voorrang heeft. Voor je het weet ben je een paar jaar verder. Maar het knagende gevoel dat er weer eens wat moet gebeuren, blijft hangen.

Wanneer de Rabobank accountmanager bij een ondernemer met een management opleiding op de proppen komt, dat kort, betaalbaar, dichtbij huis, zonder huiswerk en kwalitatief van hoog niveau is, wordt het knagende gevoel omgezet in actie en keert de ondernemer na jaren weer terug in de schoolbanken. Met plezier en rendement. De ondernemers die een miniMaster management opleiding hebben gevolgd, zijn blij met hun keuze. “Dat hadden we veel eerder moeten doen” is een opmerking die we vaak horen. Met een Net Promotor Score van 46 en 58% van de deelnemers die de opleiding met een 9 of een 10 beoordelen is dat eigenlijk geen verrassing!

Als Rabobank ook een miniMaster organiseren? Neem dan contact op met Berd Warmelts (0610279998) of Teus van de Kamp (0654646687) of klik hier voor contact.