Rabobank ‘s-Hertogenbosch en Omstreken

Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken bestaat al ruim 100 jaar. Waar men ooit klein begon, is de bank door de jaren heen sterk gegroeid. Ondanks onze groei blijven we altijd onze merkwaarden 'Toonaangevend, dichtbij en betrokken' nastreven, waarbij u als klant centraal staat. Het maken van winst is daarbij geen doel op zich, maar een middel om ervoor te zorgen dat u altijd de best mogelijke dienstverlening krijgt.

Menno Lamers

Manager Verzekeren en MKB

Wij willen de beste MKB bank van Nederland zijn. Dat klinkt stoer maar we hebben alles in huis om dat te realiseren. Er is nog een hoop te doen en te verbeteren in de dienstverlening maar we zijn goed op weg om ons doel te realiseren. Voor de MKB ondernemer willen we een gesprekspartner zijn in de ontwikkeling van zijn of haar bedrijf. De mindset hierbij is “wij kunnen je helpen”. Dat kan door zelf een financiële oplossing te bieden, maar ook door ons netwerk in te schakelen, alternatieve oplossingen te bieden of de verbinding te leggen met partners. Alternatieve financiering zoals crowd funding is hiervan een mooi voorbeeld. We hebben in ’s-Hertogenbosch een goede markt met startende ondernemers. Veel van deze ondernemers zijn klant bij onze bank. Wat ons opviel, is dat we als bank niet goed weten hoe het met onze startende klanten gaat. Maken ze echt die volgende stap naar een volwassen bedrijf of niet? Om daar achter te komen en om de binding met onze klanten te verbeteren, hebben we besloten om in de groep groeiende ondernemers te gaan investeren. Met als doel ze een stap verder te helpen in hun ontwikkeling. Onze eerste ervaring met de miniMaster voor Ondernemers in het ZR/GZ segment was zeer positief. We hebben de Coöperatie Fabriek gevraagd of ze een dergelijk programma ook samen met ons kunnen organiseren voor het MKB segment. Dat kon en we zijn onlangs gestart met een groep enthousiaste ondernemers. De miniMaster voor Groeiende Ondernemers sluit optimaal aan op de wensen van de doelgroep. Ook levert deze miniMaster een belangrijke bijdrage om van klanten ambassadeurs te maken. De positieve ervaringen die de deelnemers opdoen, praten zich snel door in het lokale netwerk. Daarmee creëren we een olievlek met een aanzuigende werking op andere ondernemers. Met dank aan de Coöperatie Fabriek.

09-11-2015: “Deze opleiding is echt heel inspirerend geweest. Ik heb er veel aan gehad”
Dat is zo maar een reactie van een van de deelnemers aan de miniMaster Ondernemers, gestart op initiatief van Rabobank ’s-Hertogenbosch e.O. Gisterenavond was de laatste bijeenkomst en ontvingen de enthousiaste deelnemers hun certificaat van deelname uit handen van de bank.
De deelnemers gaven aan de miniMaster als zeer interessant, inspirerend en opfrissend te hebben ervaren. “Ik heb heel veel geleerd van de andere ondernemers in de groep. Dat is fantastisch. Waarom zou je zelf de fouten maken die anderen al hebben gemaakt?” vertelt een van de deelnemers. Er is zelfs meer geleerd dan verwacht, vertelt een andere deelnemer na afloop: “Ik was in de veronderstelling niet veel meer te kunnen leren. Dat het mij vooral ging om het netwerken met de andere deelnemers. Niets was minder waar, ik heb alle sessies bijgewoond en na elke avond ging ik met nieuwe kennis en inspiratie naar huis. En het merendeel van die verworven kennis heb ik al met succes toegepast.”
Wilt u ook uw klanten inspireren? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden!

03-12-2014: Mooi voorbeeld van ‘Een aandeel in elkaar’
Rabobank ’s-Hertogenbosch reikte onlangs de welverdiende certificaten uit aan een groep enthousiaste ondernemers. In acht miniMasterclasses spijkerden zij hun kennis bij op vakgebieden als Strategische Marketing, Financieel Management en Creativiteit & Innovatie.

Tino van Doorn, Adjunct-directeur Grootzakelijke Relaties: “Wij zien de miniMaster als een mooi voorbeeld van ‘een aandeel hebben in elkaar’. Mede daarom werden van de uitreiking filmopnamen gemaakt; deze inspirerende beelden zullen binnenkort getoond worden bij een bijeenkomst voor relaties, als onderdeel van een film over een Aandeel in elkaar”.

Bijlagen

  • "Terug in de schoolbank'
    Zakelijke klanten van Rabobank 's-Hertogenbosch en Omstreken doen nieuwe inzichten op tijdens het hoogwaardige managementprogramma ''miniMaster voor Ondernemers".