miniMaster Bedrijfsoverdracht: “Het is een dynamisch proces en geen moment saai”

Patrick Hoekstra, Vermogensmanager bij Rabobank Drachten Friesland Oost was intensief betrokken bij de Rabo miniMaster Bedrijfsoverdracht, georganiseerd bij de bank. Hij vertelt over zijn ervaringen:

“Ik heb het programma zeer positief ervaren. De onderwerpen waren heel divers en de sprekers hebben veel ervaring. Doordat er alleen verkopende/overdragende partijen in de groep zaten, was er veel openheid tussen de deelnemers. Ze konden vrijuit praten met elkaar, dat was heel waardevol.

De meeste onderwerpen spraken erg aan. Sommige onderwerpen waren zó interessant dat we er wel twee avonden mee zouden kunnen vullen. Zo werd de avond met Marc Voet over de fiscale aspecten bij bedrijfsoverdracht  heel goed ontvangen door de deelnemers. En dat is knap, want het is toch vrij droge materie. Omdat de deelnemers zo enthousiast zijn hebben we nog een extra sessie ingepland over financiële planning.  Ik zal dan samen met Duco Meijer zelf voor de klas staan.

Het leuke van het miniMaster programma is dat je echt een band opbouwt met de deelnemers. Persoonlijk heb ik er ook veel aan gehad; je doet in de volle breedte meer kennis op over het traject van een bedrijfsoverdracht en die bagage neem je weer mee naar klanten die voor zo´n traject staan.

Ik kan het programma dan ook zeker aanbevelen; het is een dynamisch proces en geen moment saai. De verbreding van je kennis en de band die je opbouwt met je relaties maken het zeer de moeite waard.”