“De miniMaster is een goede acquisitietool”

Rabobank Enschede-Haaksbergen heeft onder de bezielende leiding van Vermogensmanager Marcel Zaat inmiddels 3 zorgprogramma´s georganiseerd; een miniMaster Eerstelijnszorg, daarop volgend een verdiepingsprogramma voor diezelfde eerste lijn en onlangs zijn ze gestart met een miniMaster Medisch Specialisten.

Verbinden
Marcel: “Dit is het nieuwe bankieren. We willen meer voor de klant betekenen dan alleen het beheren of het regelen van een zak met geld. Het optreden als verbinder en aanbieder van netwerken en relevante partners, vind ik zelf een mooie rol. Heel divers en het past helemaal bij de coöperatieve klantbediening van de Rabobank. En het is effectief; er wordt veel en positief over de programma´s gesproken, onder andere op sociale media.”

Ondernemen
De inzet van Marcel en zijn collega´s is om de deelnemers te laten groeien in hun ondernemerschap. Medische ondernemers zoals huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten, tandartsen en ook specialisten zijn behalve zorgverstrekkers ook ondernemers. Dat laatste krijgt in de drukke praktijk van alledag vaak niet de aandacht die het nodig heeft. “Veel medici zijn heel goed in hun vak en zijn daar het liefst mee bezig. Maar er wordt ondertussen ook van ze verwacht dat ze ondernemer zijn, ze hebben een bedrijf te leiden. En op dat vlak kunnen ze vaak wel wat ondersteuning gebruiken. De miniMasterprogramma´s bieden dat.”

Acquisitie
Het organiseren van de miniMasters levert Marcel ook zakelijk veel op. Tijdens het benaderen van de potentiele deelnemers vraagt hij hen het programma ook bij de maatschap, op vakgroep niveau of bij collega´s onder de aandacht te brengen. Dat werkt goed; het levert meerdere geïnteresseerden op, waaronder ook potentiële nieuwe klanten. Daarnaast ervaart Marcel dat de miniMaster avonden zelf goede contactmomenten opleveren. “Deelnemers zijn tijdens de avonden veel toegankelijker. Je komt makkelijker met elkaar in contact en krijgt een ander gesprek dan wanneer je een normale afspraak inplant. Dus in die zin is de miniMaster een goede acquisitietool; ik haal er nieuwe klanten én nieuwe business uit. En ondertussen wordt de community die we hebben opgebouwd steeds groter!