Masterclasses Bedrijfsbeëindiging

Steeds meer ondernemers ervaren door de coronacrisis onzekere tijden. De toekomst lijkt ver weg en niemand weet of en wanneer alles weer wordt als vanouds. Wanneer de reserves opraken en de vooruitzichten niet beter worden, kan het een optie zijn om het bedrijf te beëindigen om zo de schade te beperken. Wanneer een ondernemer overweegt te stoppen, zijn er veel vraagstukken die op zijn of haar weg komen. Wat zijn de fiscale en juridische consequenties? Welke stappen moet ik doorlopen? Hoe zorg ik zo goed mogelijk voor mijn personeel?

Om ondernemers hierbij te ondersteunen, hebben wij de online ‘Masterclasses Bedrijfsbeëindiging’ aan. In dit online programma nemen we ondernemers mee in de belangrijkste thema’s die bij het beëindigen van een bedrijf aan bod komen. Ze krijgen de kennis en de handvatten waarmee ze de regie in handen houden en goed voorbereid het traject van bedrijfsbeëindiging in kunnen gaan.

Online kennissessies

 

Het programma bestaat uit een serie van 4 online kennissessies die de belangrijkste aspecten van het proces van een bedrijfsbeëindiging behandelen. Elke sessie duurt ca. 1,5 uur en staat onder leiding van een zeer ervaren docent op het gebied van financiën, HRM of (persoonlijk) leiderschap.

Wij maken hierbij gebruik van Microsoft Teams. Ondernemers kunnen vanuit huis of kantoor deelnemen op desktop, laptop, tablet of smartphone. Gemakkelijk en 100% Covid19-vrij.

De groep bestaat uit maximaal 20 ondernemers. Wat ze leren, kunnen ze direct in de praktijk toepassen.
Na afloop van het programma zijn ze in staat om op een weloverwogen manier te beslissen om het bedrijf wel of niet te beëindigen. Daarnaast beschikken ze over een helder stappenplan en de nodige kennis om het proces van bedrijfsbeëindiging daadwerkelijk aan te gaan.

Brochure

 

Programmaonderdelen

  1. Stappenplan bedrijfsbeëindiging
  2. Financiële aspecten bedrijfsbeëindiging
  3. Personele impact bedrijfsbeëindiging
  4. Persoonlijke impact bedrijfsbeëindiging

De details

  • 4 online bijeenkomsten van 1,5 uur
  • Looptijd is 4 weken
  • Max aantal deelnemers is 20

Andere programma's