miniMaster Banking for Food

In Nederland staan we op het gebied van productie en beschikbaarheid van voedsel voor een aantal uitdagingen. Die gaan o.a. over het duurzaam gebruik van grondstoffen, de beperking van voedselverspilling, het behouden van rentabiliteit en het stimuleren van vitaliteit en gezondheid. Doel van dit programma is om hierover met elkaar in discussie te gaan om er achter te komen welke positieve bijdrage ieder kan geven en ontvangen.

Dit programma is bedoeld voor ondernemers in de Food en/of Agri keten die samen met collega-ondernemers zakelijk en persoonlijk wil groeien. Diverse thema’s worden behandeld vanuit de eigen context van de ondernemer. Tijdens de miniMaster vindt veel interactie plaats met de docenten en met de andere deelnemers over diverse ondernemersvraagstukken.

Programma
Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten (zie onder). Voor elk programmaonderdeel is er een docent met ruime praktijkervaring. Deelnemers aan de miniMaster nemen na iedere bijeenkomst een veelheid aan theorie, voorbeelden (cases) en netwerkcontacten mee naar huis.

Coöperatief bankieren
De miniMaster is een uitstekende manier om invulling te geven aan coöperatief bankieren en als Rabobank een verbindende rol te spelen in de lokale samenleving. Door dit onderwijsprogramma aan te bieden, verstevigt u niet alleen de band met uw klanten, maar stimuleert u tegelijk het ontstaan van nieuwe verbindingen en kruisbestuivingen.

Brochure

miniMaster Banking for Food

Voorbeeld programma onderdelen

 1. Uitdagingen voor Nederland
 2. Verdienmodellen
 3. Stimuleren van gebalanceerde, gezonde voeding
 4. Terugbrengen van verspilling en waarde creëren uit restproducten
 5. Welke innovaties zijn in staat om het voedseltekort tegen te gaan?
 6. Marktontwikkelingen
 7. Strategisch Management
 8. Samenwerken in de keten

De details

 • 8 bijeenkomsten
 • Looptijd is 3 maanden
 • Max aantal deelnemers is 22
 • Advies eigen bijdrage is € 995,-

Andere programma's