Rabobank verbindt creativiteit, gedrevenheid en energie van jong talent

In het kader van ´Growing a Better world Together´ wil Rabobank bijdragen aan het oplossen van het wereldvoedselprobleem. Het Food for Thought event dat de Twentse Rabobanken in de herfst van 2017 organiseerden liet zien dat ook  de Twentse Foodbranche voedselverspilling tegen wil gaan.

´Daarom is als vervolg op het event, speciaal voor young professionals van toonaangevende Twentse Foodbedrijven, de Rabo Food for Thought Challenge ontwikkeld´, vertelt Ate Plat, manager bedrijven bij Rabobank Twente Oost.

De Challenge
´In drie sessies is jong talent van Johma, Duplaco, Grolsch, Artica, Qizini, Het Foodattelier, Willem Dijk AGF, Pré Pain, Huuskes en Rabobank geïnspireerd en uitgedaagd het meest innovatieve idee voor de foodbranche uit te werken. Interessante sprekers prikkelden de deelnemers met verhalen over innovatie en trends in de foodsector. In zes kleine groepen gingen de professionals aan de slag met  een vernieuwend en duurzaam idee voor de foodsector. Het Foodattelier en Artica verzorgden de coaching. Zo verbindt en faciliteert Rabobank de creativiteit, gedrevenheid en energie van deze jonge mensen om bij te dragen aan een meer duurzame voedselketen en minder waste. Het was prachtig om te zien wat leeft binnen die groepen´.

Het winnende idee bestond uit een app waarin de korting staat op vers producten in alle supermarkten. Een korting die hoger wordt wanneer de uiterste houdbaarheidsdatum nadert.´De winnaars maakten een tweedaagse innovatiereis naar de beurs ´Anuga FoodTec´ in Keulen.

“Een innovatieboost gericht op een duurzame food sector”

Marcel Wijnen, Directeur Bedrijven Rabobank Twente Oost, vertelt: “Rabobank heeft als strategisch thema ‘Banking for Food’. Hoe mooi is het om dit grote thema te vertalen naar de praktijk voor onze Twentse Food ondernemers. De Rabo Food for Thought Challenge heeft jonge talenten van Food bedrijven in gemixte teams laten nadenken over het beste innovatieve en duurzame idee voor de food sector in Twente. Met als resultaat: veel enthousiasme en competitie, goede samenwerking en een innovatieboost gericht op een duurzame food sector! Rabobank: Growing a better world together.”

Wil je weten hoe ook jij met jouw bank de Food for Thought Challenge kunt organiseren? Neem dan contact met ons op of vraag Marcel Wijnen of Corine Bloemen (Rabobank Twente Oost) naar hun ervaringen.

Lees het hele artikel in de Dichterbij van Rabobank Twente Oost