Bedrijfskring Lelystad en Rabobank Flevoland verbinden en versterken

Verbinden en versterken zijn twee belangrijke pijlers in de doelstellingen van Bedrijfskring Lelystad. De bedrijfskring, kortweg BKL,  is Flevolands grootste ondernemersvereniging met bijna 400 leden. Het is een actieve vereniging die veel voor haar leden organiseert. Met het verbinden zit het dan ook wel goed. De leden versterken, door middel van het delen van kennis, bleef echter wat onderbelicht in de ogen van Andries Greiner, voorzitter van BKL. Zelf afkomstig uit het onderwijs wilde hij deze hoofddoelstelling van BKL graag concrete invulling geven.

Ondernemerschap stimuleren
Samen met de Coöperatie Fabriek organiseerde Rabobank Flevoland al een aantal jaar succesvolle masterclasses voor haar ondernemende klanten. Andries Greiner zocht daarom contact met Rob Donker, directeur Bedrijven bij Rabobank Flevoland met de vraag of de bank niet samen met de BKL iets kon betekenen op het gebied van het delen van kennis. Het idee om samen een miniMaster te organiseren voor leden van BKL, was snel geboren.  Irene Medema, directeur van BKL: “We hebben veel contact met de Rabobank, o.a. tijdens het jaarlijks Gala waar de Rabobank een van de sponsoren is. De samenwerking zoeken op het vlak van kennis delen was voor ons dan ook een logische stap. Beide partijen hebben een goede naam, dus dat maakt het een sterk verhaal.”  Ook voor de Rabobank was de samenwerking met BKL interessant : “Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid en coöperatieve gedachte willen we graag ondernemerschap in de regio stimuleren. BKL is een grote partij in Lelystad en wij helpen hen graag bij het versterken van hun leden. De miniMaster is daar een fantastisch middel voor.”

Wachtlijst
Een aantal leden van BKL volgde al eerder een miniMaster bij de Rabobank, waaronder Irene zelf. Zij waren dan ook enthousiaste ambassadeurs voor het programma, waardoor de groep in no time vol zat. De groep is inmiddels gestart met de opleiding en met nog twee masterClasses te gaan, zijn de reacties heel positief.   Irene: “We hebben uiteindelijk een mooie groep van 30 BKL leden gevormd. De groep is heel divers, wat goed werkt. Er zitten hele leuke bedrijven tussen. Op bijeenkomsten van BKL wordt veel over de masterclasses gesproken, merk ik. Inmiddels heb ik al 5 ondernemers op de wachtlijst staan die, zodra we beslissen weer een miniMaster te beginnen, mee willen doen.”

Vervolg
Ook Rob Donker kijkt verder vooruit: “Deze samenwerking met een bedrijfskring op het gebied van kennis delen was voor ons nieuw, maar is zeer goed bevallen. Ik denk dat dit zeker een vervolg gaat krijgen, wellicht met andere ondernemersverenigingen in de regio.  Het aanbieden van een miniMaster  is een ontzettend leuke manier om ondernemers te verbinden met de bank en als bank toegankelijker te worden voor nieuwe contacten. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen een bezoek aan een bank nog minder leuk vinden dan een bezoek aan de tandarts. Veel van de ondernemers uit de BKL groep waren nog nooit bij ons op kantoor geweest en vonden het heel leuk om het kantoor een keer van binnen te zien. De drempel om onze bank binnen te lopen is voor hen nu in ieder geval enorm verlaagd.”

De Coöperatie Fabriek en de Rabobank kijken samen verder vooruit en hebben zich verenigd in de Rabo Ondernemers Academie, waarin verbinden en versterken ook centraal staan. Wilt u ook op effectieve wijze uw leden of klanten versterken én verbinden met het aanbod van de Rabo Ondernemers Academie? Organiseer dan ook een Rabo miniMaster . Bel voor meer informatie met de Coöperatie Fabriek: 0294 – 271 967 of kijk op onze website