Eerste MKB Collegetour succesvol gestart

Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek heeft de primeur: de eerste Rabo MKB Collegetour is daar gestart. Een nieuwe opleiding, ontwikkeld door de Coöperatie Fabriek, speciaal voor MKB ondernemers die zich willen ontwikkelen en laten inspireren op onderwerpen waar zij dagelijks mee te maken hebben.

Voor de praktisch ingestelde MKB ondernemer
Niels Breitner en Martijn Veldkamp van Rabo Noord- en Oost-Achterhoek hebben het initiatief genomen om een programma op te zetten voor de praktisch ingestelde MKB ondernemer. Samen met de Coöperatie Fabriek en onder de vlag van de Rabo Ondernemers Academie is dit programma  afgelopen week live gegaan.

Martijn: “In vier bijeenkomsten van drie uur nemen we de ondernemers mee in thema’s marketing, trends en ontwikkelingen, finance- en businessmodellen. Onder leiding van boeiende docenten praat je met andere ondernemers en doe je inzichten en inspiratie op. De eerste bijeenkomst had het thema ‘Hoe staan we er financieel voor?´ en  was erg geslaagd! Een mooi voorbeeld van een gegeven inzicht kwam van een klant die tijdens de borrel aangaf dat hij eindelijk snapt hoe hij zijn werkkapitaal op peil kan houden, namelijk door in zijn geval  te zorgen dat facturen minder lang uitstaan. Of een klant die zich realiseerde dat hij door een matige solvabiliteit erg kwetsbaar is voor schommelingen in het resultaat.

Kennis delen en verbinden
De ‘Rabo MKB Collegetour’ is een nieuwe reeks masterclasses speciaal voor ondernemers uit het MKB. In de tour gaat het om het delen van kennis en het verdiepen van deze kennis. Na afloop van de colleges is er tijd om na te praten, te netwerken en elkaar (steeds beter) te leren kennen.

Meer weten over de Rabo MKB Collegetour? Kijk op onze website of neem contact op via 0294 – 27 19 67 of info@decooperatiefabriek.nl