“Eigenlijk zou in elke studentenstad een programma moeten starten!”

Onder leiding van Patrick Verbeij, Manager Vermogensmanagement bij Rabobank Amsterdam en Rabobank Amstel & Vecht, wordt in oktober voor de 2e keer gestart met de Rabo masterClasses Omgaan met Vermogen. De groep zit weer vol.

Patrick: “Er is duidelijk behoefte. Het programma is zeer leerzaam voor kinderen die opgroeien in een vermogend gezin. De gemiddelde leeftijd is 20-30 jaar. Deze jongeren zijn vaak aan het afstuderen en dat is het moment waarop ze zich bewust worden van het vermogen in de familie. Ze worden zich ook bewust van de risico´s en de verantwoordelijkheden die het met zich meebrengt. Ze hebben vragen als ´wat gebeurt er bij overlijden? Of bij het overnemen van de zaak?´ Met dit programma kan je het gesprek tussen ouders en kinderen op een inhoudelijke manier op gang helpen. Vaak is het nog niet gevoerd want er spelen vele dillema´s. Kinderen beginnen het gesprek niet omdat ze het niet gepast vinden en ouders denken vaak dat de kinderen er nog niet klaar voor zijn en willen hen er niet mee belasten.”

Waardevolle investering
Patrick vervolgt: “Persoonlijk heb ik ook veel aan het programma gehad. In klantengesprekken begin ik nu vaker over de voorbereiding van de vermogensoverdracht en geef ik vaak bewust een duwtje richting ´het gesprek´. Het programma is een mooie manier om te laten zien wat we als Rabobank kunnen bieden aan onze klanten.”
De masterClasses Omgaan met Vermogen openen niet alleen het gesprek tussen ouders en kinderen, ze zorgen ook voor verbinding tussen de jongeren onderling. Patrick: “Het programma biedt de jongeren een kans om met andere jongeren in een gelijke situatie te spreken, dat gebeurt niet vaak. Er ontstaat een dynamiek in de groep en een vertrouwensband.”
Ook het contact met de jongeren biedt interessante inzichten. “Wat me is opgevallen, is dat de jongere generatie veel meer op duurzaamheid is gericht. Wil dat het rendement op het vermogen dat zij erven duurzaam is. Ze willen er wat goeds mee doen, terwijl de oudere generatie vooral is gericht op maximaal rendement.”

Emotie en inhoud
“Ik kan het programma iedere vermogensmanager aanbevelen. Maak het onderdeel van je gesprek. Vraag ze hoe ze met deze thematiek omgaan. Dit belicht ook meer de emotionele kant en niet alleen de inhoudelijke kant. Het programma dat we in oktober gaan starten zit al helemaal vol. Dat komt ook doordat veel jongeren in Amsterdam studeren, ook al wonen de ouders elders in het land of in het buitenland. Eigenlijk zou in elke studentenstad een dergelijk programma moeten starten!”

De Rabo masterClasses Omgaan met Vermogen ook aanbieden aan jouw relaties? Neem dan conctact met ons op voor de mogelijkheden via 0294-271967 of info@decooperatiefabriek.nl
Meer informatie over het programma vind je op Rabo masterClasses Omgaan met Vermogen