“De omgeving verandert snel, dus je moet je blijven ontwikkelen om op de veranderingen in te spelen”

Sinds dit jaar biedt de Rabo Ondernemers Academie de Rabo masterClasses Innovatie aan. Een opleidingsprogramma over innovatie, ontwikkeld door de Coöperatie Fabriek. Rabobank Randmeren organiseerde deze masterClasses voor haar klanten. Vier avonden en één middag kwamen ondernemers en innovatie-experts bij elkaar.

Rutger Jan Lusseveld, accountmanager Grootzakelijk bij de bank, was er alle keren bij. “Als Rabobank hebben we de missie om een substantiële bijdrage te leveren aan het welzijn en de welvaart in de regio. De bedrijven in ons werkgebied zijn vrij traditioneel dus we wilden graag iets doen om de innovatiekracht in de regio te bevorderen. Door de Rabo masterClasses Innovatie aan te bieden hebben we hier zeker een bijdrage aan kunnen leveren. Het programma heeft de deelnemers inzicht en kennis in het innovatieproces gegeven. Ze weten nu hoe ze hun bedrijf beter kunnen inrichten om zo innovatie te bevorderen. Ze hebben goede tips en handvatten gekregen om op een innovatieve manier naar hun verdienmodel te kijken. Vooral de sessies over Management van Innovatie met docent Willem Veenstra en Succesvol Innoveren met Gijs van Wulfen hebben veel indruk gemaakt op de deelnemers.

“Ik probeer collega´s en klanten mee te nemen in nieuwe, interessante zaken die op ons pad komen”

Naast kennis en inzicht hebben de avonden ook relevante netwerkmomenten en contacten opgeleverd, die ook heel leerzaam en inspirerend bleken. “Uiteindelijk leren ondernemers namelijk veel door het contact met elkaar. Horen hoe anderen het aanpakken werkt heel inspirerend.” Zelf heeft Rutger Jan ook veel uit de sessies gehaald. Hij vervolgt: “Binnen onze bank heb ik het thema innovatie meer naar me toegetrokken; ik probeer collega´s en klanten mee te nemen in nieuwe, interessante zaken die op ons pad komen, denk bijvoorbeeld aan Blockchain-technologie of het Business Model Canvas. Blijvend innoverend en leren is nodig om de houdbaarheidsdatum van jezelf en die van de organisatie te verlengen. Alles verandert enorm snel en je moet bijblijven om op de veranderingen in te spelen en mee te gaan in de stroom. Je blijven ontwikkelen, geïnteresseerd blijven, en jezelf verwonderen als een kind. Niet in de expert modus blijven hangen of dingen aannemen zoals ze zijn, maar vragen blijven stellen. Dat heb ik er zeker wel uit meegenomen.”

Wil jij ook ondernemers in jouw regio inspireren tot innovatie? Neem dan contact met ons op via info@decooperatiefabriek.nl of (0294) 27 19 67 of bekijk het programma voor meer informatie.