miniMaster Sierteelt

De Nederlandse groothandel in bloemen en planten kent internationaal een zeer sterke positie. De gunstige logistieke ligging van Nederland in Europa, de sterke positie van veiling FloraHolland als draaischijf voor sierteeltproducten én een sterke Nederlandse productiesector zijn een gezonde basis voor de sector. De uitgangspositie van de sector is dus goed. Om hiervan te profiteren moeten ondernemers in de gehele keten hun bedrijfsstrategie op een aantal ontwikkelingen afstemmen.

Want ondernemers die hun bedrijfsstrategie op de ontwikkelingen kunnen afstemmen zijn toekomstbestendig. Om ondernemers hierbij te ondersteunen hebben wij de miniMaster Sierteelt ontwikkeld. Diverse thema’s worden behandeld vanuit de eigen context van de ondernemer. Tijdens de miniMaster vindt veel interactie plaats met de docenten en met de andere deelnemers over diverse ondernemersvraagstukken.

Programma
Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten (zie onder). Voor elk programmaonderdeel is er een docent met ruime praktijkervaring. Deelnemers nemen na iedere bijeenkomst een veelheid aan theorie, voorbeelden (cases) en netwerkcontacten mee naar huis.

Coöperatief bankieren
De miniMaster is een uitstekende manier om invulling te geven aan coöperatief bankieren en als Rabobank een verbindende rol te spelen in de lokale samenleving. Door dit onderwijsprogramma aan te bieden, verstevigt u niet alleen de band met uw klanten, maar stimuleert u tegelijk het ontstaan van nieuwe verbindingen en kruisbestuivingen.

Brochure

miniMaster Sierteelt

Voorbeeld programma onderdelen

 1. Trends en ontwikkelingen
 2. Samenwerking in de sierteelt keten
 3. Marketing Management
 4. Persoonlijk Leiderschap
 5. Strategisch Management
 6. Management voor Ondernemers
 7. Financieel Management
 8. Creativiteit & Innovatie

De details

 • 8 bijeenkomsten
 • Looptijd is 3 maanden
 • Max aantal deelnemers is 22
 • Advies eigen bijdrage is € 995,-

Andere programma's