miniMaster Eerstelijnszorg

Dit managementprogramma is speciaal ontwikkeld voor de ondernemende zorgaanbieder in de eerstelijn. De zorg staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De patiënt is klant en stelt steeds hogere eisen aan de kwaliteit en de service van zorgverleners. Transparantie, vergelijkbaarheid van dienstverleners, vergrijzing en kostenbesparing vormen maar een deel van de ontwikkelingen. Het huidige zorgmodel is niet geschikt om aan al deze eisen te voldoen. De ontwikkelingen in de zorg vragen veel van het ondernemerschap. De miniMaster Eerstelijnszorg helpt hierbij.

Onder begeleiding van topdocenten leren de deelnemers samen met collega-zorgaanbieders welke trends het inspelen waard zijn. Ze stellen vast met welke partijen ze gaan samenwerken en met welke niet. En hoe de zorgprocessen zo efficiënt en effectief mogelijk worden ingericht. Bovendien ontdekken ze wat nodig is voor financiële continuïteit.

Programma
Het programma bestaat uit acht bijeenkomsten (zie onder). Voor elk programmaonderdeel is er een docent met ruime praktijkervaring. Deelnemers nemen na iedere bijeenkomst een veelheid aan theorie, voorbeelden (cases) en netwerkcontacten mee naar huis.

Accreditatie Algemene Nascholing
Wanneer het programma volledig doorlopen is, ontvangen deelnemers de volgende PE-punten:
• Huisartsen: 28 PE-punten (ABAN)
• Tandartsen: 32 PE-punten (KRT)
• Openbare Apothekers: 28 PE-punten (KNMP)
• Fysiotherapeuten: 20 KU (Keurmerk Fysiotherapie Therapeutenregister)
• Mondhygiënisten: 28 PE-punten (KRM)

Coöperatief bankieren
De miniMaster is een uitstekende manier om invulling te geven aan coöperatief bankieren en als Rabobank een verbindende rol te spelen in de lokale samenleving. Door dit onderwijsprogramma aan te bieden, verstevigt u niet alleen de band met uw klanten, maar stimuleert u tegelijk het ontstaan van nieuwe verbindingen en kruisbestuivingen.

Brochure

miniMaster Eerstelijnszorg

Voorbeeld programma onderdelen

 1. Strategie in de Zorg
 2. Digitalisering in de Zorg
 3. Marketing Management
 4. Financiering van het veranderende zorglandschap
 5. Persoonlijk Leiderschap
 6. Strategie in de Zorg
 7. Management voor de zorgprofessional
 8. Financieel Management
 9. Social Media in de zorg

De details

 • 8 bijeenkomsten
 • Looptijd is 3 maanden
 • Max aantal deelnemers is 22
 • Advies eigen bijdrage is € 1.250,-

Referenties

"Het niet gemakkelijk om zorgverleners te interesseren voor activiteiten van de bank. Ze zijn kritisch en het aanbod is enorm. Daarom moet je iets unieks bieden en dat is voor ons de miniMaster Zorg. Het programma sluit ideaal aan bij onze wensen om de klanten met elkaar te verbinden en met nieuwe kennis te voorzien."

Monique Creuwels, accountmanager Private Banking bij Rabobank Parkstad Limburg

""Ik wordt getriggerd op allerlei gebieden van de bedrijfsvoering waar ik normaal niet bewust bij stil sta. De diversiteit van het gezelschap en de onderwerpen uit de miniMaster maken dat ik elke cursusavond met veel plezier naar de bank rijd.""

Dunja Rost, eigenaar tandartspraktijk Dunja Rost te Kerkrade, deelnemer miniMaster Eerstelijnszorg - Rabobank Parkstad Limburg

Andere programma's