Rabo masterClasses Ledenraad; de Ledenraad als goed geïnformeerde gesprekspartner voor de bank

‘Interessante onderwerpen’, ’we werden uitgedaagd op inhoud’, ‘het stimuleert de saamhorigheid’, en ‘dit programma heeft echt een toegevoegde waarde’ zijn veel gehoorde opmerkingen na afloop van de masterClasses Ledenraad, ontwikkeld door de Coöperatie Fabriek. Het programma is onlangs ingezet bij Rabobank Apeldoorn en omgeving. Vier avonden kwamen ledenraadsleden, leden van de jongerenraad, de Raad van Commissarissen en Directie bijeen. Samen volgden zij masterClasses op het gebied van Trends en Ontwikkeling, Actuele ontwikkelingen in de financiële wereld, Samenwerken en Circulaire Economie. Alle avonden hadden als insteek de ledenraadsleden in hun kracht te zetten en de onderlinge banden aan te trekken.

Jacqueline Verpals, ledenraadslid bij Rabobank Apeldoorn vertelt; “Het waren mooie sessies met verschillende onderwerpen. De sessies waren ook gedegen voorbereid; vooraf kregen we al informatie zodat we ons konden voorbereiden. Dat werkte goed. De doelstelling van de masterclasses; dat de leden beter en breder onderlegd worden en elkaar, de RvC en de directie beter leren kennen, die zijn met de masterclasses bereikt.”

Omdat zowel ledenraadsleden, directieleden en RvC aanwezig waren bij de masterclasses, hebben de avonden zeker bijgedragen aan de onderlinge band. “De masterclasses hebben ervoor gezorgd dat er meer verbinding is tussen de ledenraad en de directie en RvC”, aldus Dick van Rhee, directeur Particulieren & Private Banking bij de bank. “Dat is een mooie bijvangst van de masterclasses. Doordat je een bepaald thema met elkaar hebt opgepakt begrijp je elkaar beter en haak je sneller in op wat er eerder besproken is.”

Ook Jacqueline Verpals heeft het verbindende effect van de masterClasses Ledenraad ervaren. “Doordat aan de ene kant onderwerpen buiten de Rabobank besproken werden en door het interactieve karakter van de masterclasses anderzijds, ontstond een andere sfeer dan gebruikelijk. Daardoor leer je elkaar beter kennen. Dit werkt ook door in de reguliere ledenraden met de RvC en directie” aldus Jacqueline. “Het zou goed zijn om in de toekomst 1 of 2 keer per jaar een avond vrij te maken voor dit soort dingen, zodat de interactie behouden blijft en we nog meer een klankbord kunnen zijn voor de bank. Een betere, goed geïnformeerde gesprekspartner. Actief en met eigen inbreng.”

Wilt u ook uw ledenraadsleden in hun kracht zetten om samen tot synergie te komen? Organiseer dan ook een masterClasses Ledenraad bij u op de bank. Bel voor meer informatie met de Coöperatie Fabriek: 0294 – 271 967 of Kijk op onze website