“Voorheen stonden we er als bestuur vaak alleen voor”

Arie Lengkeek, Community Banker bij Rabobank Amersfoort Eemland is nauw betrokken bij de Rabo miniMaster Winkelgebieden welke onlangs van start is gegaan in Baarn. Naast Community Banker bij de Rabobank is Arie ook adviseur van de Winkeliersvereniging Baarn en daarmee bij iedere bestuursvergadering aanwezig.

“We zijn bijzonder tevreden over het programma. Voorheen hadden we vaak het gevoel dat we er als bestuur alleen voor stonden. Nu zitten we met ruim 20 winkeliers bij elkaar en allemaal denken zij positief mee over hoe we Baarn op de kaart kunnen zetten, de omzet kunnen vasthouden en verhogen. Er ontstaat een saamhorigheid om activiteiten op te pakken en te organiseren met als doel meer voetstappen in Baarn te hebben. Dat is een grote win.”

Gemeente Baarn
Het programma vindt niet alleen draagvlak binnen de winkeliersvereniging maar ook bij de gemeente. De programmakosten zijn voor een groot deel gefinancierd door de gemeente Baarn én de winkeliersvereniging waardoor de eigen bijdrage voor deelnemende winkeliers relatief laag kon blijven. Binnen 2 dagen zat de klas vol. Arie: “het is heel stimulerend dat de Gemeente Baarn achter het programma staat. Er doen daadwerkelijk ook twee ambtenaren actief mee aan het programma. Dat werkt goed. Als er vragen of suggesties zijn over de rol van de gemeente, dan hebben we meteen antwoord.”

De sfeer is prettig, er wordt veel gelachen en Arie gaat met plezier naar de avonden toe. “We willen ons gezamenlijk inzetten voor het centrum van  Baarn. De komende tijd hopen we nog concreter te krijgen waar we naar toe willen. Samenwerking met alle partijen is daarbij van cruciaal belang. En onder leiding van de bevlogen docenten van dit programma waarbij we kennis opdoen én inspiratie, zal dat vast gaan lukken.”

Ook op zoek naar een manier om een verbindende rol te spelen in uw gemeente? Lees meer over de miniMaster Winkelgebieden.

Lees hier onze nieuwsbrief over de miniMaster Winkelgebieden