“We willen de Ledenraad in hun kracht zetten”

Rabobank Apeldoorn e.o. heeft de primeur: als eerste Rabobank bieden zij het programma ‘masterClasses Ledenraad’ aan, ontwikkeld door de Coöperatie Fabriek. Een serie van 4 masterclasses, die ledenraadsleden optimaal voorbereiden op de toekomst. Geen overbodige luxe in deze turbulente tijden voor de bank en de financiële wereld.  Directievoorzitter Jos Jansen: “We doen dit om de Ledenraad in hun kracht te zetten. Tenslotte maken we samen de bank.”  Animo voor de masterclasses bleek bij een grotere groep te bestaan dan alleen de ledenraadsleden; ook leden van de jongerenraad, leden van de Raad van Commissarissen en directieleden zijn enthousiaste deelnemers aan de serie masterclasses. Met als extra pluspunt dat meteen de onderlinge banden worden versterkt.

Onlangs was de eerste bijeenkomst met als onderwerp ‘Trends  en maatschappelijke ontwikkelingen’. “Bij het bespreken van trends gaat het niet om het voorspellen van de toekomst, maar om die te kennen en daarin je positie te kunnen bepalen” aldus docent Paul Turken. Een interessant thema dat flink wat gespreksstof opleverde. Jeroen Steenvoorden, Commissaris bij Rabobank Apeldoorn e.o. vertelt na afloop van de avond: “Docent Paul Turken nam op een inspirerende wijze de ledenraadsleden mee in  een aantal door de groep geselecteerde trends. Hij stimuleerde de deelnemers om zelf de vertaling te maken wat deze trends kunnen betekenen voor de  Rabobank en in het bijzonder voor de Rabobank Apeldoorn & Omgeving. Innovatie is cruciaal om succesvol te blijven, maar Turken liet ook duidelijk zien waar de weerstand zit in grote organisaties.  Ik verwacht dat de Ledenraad  de directie  meer gaat “uitdagen” over hoe zij de trends gaan inpassen in het lokale beleid.”

De volgende masterclasses behandelen de onderwerpen ‘Ontwikkelingen in de financiële wereld’, ‘Samenwerken is het nieuwe businessmodel’ en ‘Duurzaam ondernemerschap’. Interesse in de masterClasses Ledenraad? Kijk verder op onze website of neem contact op voor meer informatie.